weerpraatje ten hove bij panorama salland

Weerman Ton ten Hove is vanmiddag in Mariënheem te gast voor de opnames van het weerbericht dat vanavond wordt uitgezonden op RTV Oost. Vier maal per dag houdt Ten Hove een weerpraatje op de radio, ’s avonds verzorgt hij ook het weerbericht op televisie. De Zwollenaar maakt vanmiddag bij het Panorama Salland, de muurschildering aan de Wissinkweg, zijn televisiepraatje waarin hij zal vooruitblikken op het weer van morgen.

Als kind was Ton ten Hove al onder de indruk van het weer. Hij kon iedere dag uren naar de wolken kijken om te zien wat voor weer het zou gaan worden. Zijn werk voor RTV Oost is dus ontstaan uit een absolute hobby, het zit bij hem in de genen. Zijn feitelijke passie voor het weer komt voort uit de eeuwige strijd in de atmosfeer tussen koude en warme lucht, en vooral de gevolgen daarvan. En die gevolgen zijn iedere dag weer anders.

Tijdens het weerbericht op RTV Oost, dat vanavond om 22.15 uur uitgebreid wordt uitgezonden, zal Ten Hove ons onder andere vertellen dat het vrijdag een dag wordt met labiel zomerweer. De luchtdrukverschillen vallen morgen grotendeels weg, waardoor de kans op een invallende zeewind in de loop van de dag toeneemt. Dat zal een rem zetten op de temperatuur, maar toch wordt het met gemak opnieuw een graad op 23. Verder is er maar weinig zon en vallen er ‘links en rechts’ enkele regen- en onweersbuien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.