voor de duidelijkheid een extra verkeersbord

De logica is weer eens ver te zoeken. Blijkbaar worden er op het moment werkzaamheden uitgevoerd aan de Hofstedelaan in Raalte, getuige het extra geplaatste verkeersbord zoals te zien op bijgaande foto. Een oplettende lezer van Salland Centraal stuurde ons deze foto per e-mail op, aangezien de geschetste situatie nu wel heel vreemd is.

Wat is namelijk het geval? Het extra verkeersbord geeft aan dat de maximaal toegestane snelheid vanwege werkzaamheden vijftig kilometer per uur is. Het bord staat echter in de verkeerde richting geplaatst, want de Hofstedelaan is een eenrichtingsweg, precies de andere kant op. Bovendien maakt die weg al jaren deel uit van een dertig-kilometerzone. Op basis van twee aspecten staat het bord er dus volledig overbodig.

Overigens staat aan het begin van de Hofstedelaan, bij Angeli Custodes, ook een extra en volkomen overbodig verkeersbord. Daarop staat dat je in verband met werk in uitvoering in deze dertig-kilometerzone, slechts dertig kilometer per uur mag rijden. Verleden jaar ging er in Raalte ook al iets mis, toen stonden er verkeersborden overbodig geplaatst op de Mettingenlaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.