Home / archiefcentraal / voetballers de linderte leveren topprestatie

voetballers de linderte leveren topprestatie

De voetballers van basisschool De Linderte uit Raalte hebben woensdag een geweldige prestatie geleverd door zich te plaatsen voor de finale van het schoolvoetbaltoernooi regio Oost-Nederland. In de halve finales kwamen de Raalter jongens moeizaam door de poule heen, maar in de kruisfinales bleken zij de zenuwen het beste in bedwang te kunnen houden. In de finale werd Kolmenschate na strafschoppen verslagen.

Op de sportvelden van voetbalvereniging Hector uit Goor mochten acht teams uitvechten wie zich uiteindelijk de beste van het district mag noemen. De schoolvoetbalteams streden eerst in twee poules van vier voor een plek in de kruisfinale.

De Linderte moest in haar poule afrekenen met OBS Kolmenschate uit Deventer, OBS Bargerpaske uit Winterswijk en De Kerkewei uit Rossem. Kolmenschate wist elk duel te winnen en eindigde strak bovenaan in de poule met negen punten. De Linderte, dat haar eerste wedstrijd met 0-2 van Kolmenschate verloor, werd uiteindelijk knap tweede door een zege op Bargerpaske en een gelijkspel tegen De Kerkewei.

De Linderte plaatste zich dus met enige moeite voor de kruisfinales, waarin zij het tegen St. Aloysius uit Geesteren moest opnemen. In een spannende strijd was goudhaantje Jesse een aantal keren zijn tegenstanders te snel af, het was dan ook niet verrassend dat hij de 1-0 kon scoren. De noeste werkers in het team maakten het karwei vervolgens keurig af. Onder aanvoering van Stan Haarman kon de stand gehandhaafd blijven, waarmee de finale was bereikt.

In de finale kwamen de jongens van De Linderte weer een oude bekende tegen, aangezien Kolmenschate zich met gemak had geplaatst. Zij schakelden in de kruisfinale basisschool De Akker uit Gramsbergen uit. De finale tegen Kolmenschate werd gedomineerd door defensief spel van De Linderte, dat de stand maar wat graag op 0-0 wenste te houden. Dat lukte ook, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Daarin kwamen beide ploegen niet verder dan één benutte penalty uit vijf pogingen, toen Kolmenschate opnieuw miste. Julian Albers schoot de beslissende penalty vervolgens namens De Linderte koel in, wat een geweldige ontlading teweeg bracht bij spelers en publiek. Tranen van geluk biggelden over de wangen van de winnaars en van verlies bij de verliezers.

Op zaterdag 7 juni mag het team naar Haaksbergen om op de velden van HSC’21 de finalewedstrijd te spelen tegen een nog onbekende school. In één wedstrijd wordt gespeeld om uit te maken wie zich kampioen van Oost-Nederland mag noemen. De winnaar van die wedstrijd gaat door naar Zeist voor het algeheel schoolvoetbalkampioenschap van Nederland. De jongens van De Linderte hebben voor hun school in ieder geval geschiedenis geschreven. Nog nooit eerder kwam een team zo ver!

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.