Home / archiefcentraal / verkeersles voor leerlingen de springplank

verkeersles voor leerlingen de springplank

Kinderen van openbare basisschool De Springplank in Heino zijn sinds donderdag weer een diploma rijker. Zij slaagden allemaal na een interessante les van de ANWB waarin zij leerden om beter om te gaan met het huidige verkeer. Die les was onderdeel van het programma Streetwise, dat de ANWB dit jaar op meerdere scholen aanbiedt. Het totale programma bestaat uit vier verschillende onderdelen.

Tijdens het lesprogramma ‘Blik en Klik’ hebben de kinderen van groep 3 en 4 in de sporthal geleerd om op een veilige manier over te steken. Zo kregen zij veel informatie over het belang van het zichtbaar opstellen tussen geparkeerde auto’s. De leerlingen konden daarnaast zelf plaatsnemen in een auto, die een noodstop maakte. De pop Albert die bij hen in de auto wilde, had geen gordel om en vloog daardoor dan ook hard met het hoofd op het dashboard.

Voor de groepen 5 en 6 was het programma gericht op de remweg van een auto. De kinderen mochten om de beurt samen met de instructrice van de ANWB in een echte rijlesauto op de bijrijderstoel plaatsnemen, om vervolgens een echte remtest uit te voeren. Dit was uiteraard heel spannend, soms hilarisch, maar natuurlijk vooral heel erg leerzaam. Ook tijdens deze les kwam het belang van het dragen van een gordel duidelijk naar voren.

De kinderen van de groepen 7 en 8 werden op de fiets geconfronteerd met lastige situaties die ze op weg naar het voorgezet onderwijs tegen kunnen komen. Het valt immers niet mee om op de fiets met een zware rugzak op door het drukke verkeer te manoeuvreren. En de kleuters? Die kregen al spelenderwijs allerlei verkeersproblemen voor hun kiezen, waarbij ook Albert nog een kijkje kwam nemen.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.