Home / archiefcentraal / veel reacties op burgerinitiatief tegen logs

veel reacties op burgerinitiatief tegen logs

De handtekeningenactie tegen de LOG’s onder de burgers van Overijssel heeft veel reacties opgeleverd. “Veel meer dan nodig is voor een burgerinitiatief”, zo stelt Martie Leusink namens de werkgroep ‘Stop varkensflats Wijhe’. Het initiatief is dankzij de massale protesten dan ook ontvankelijk verklaard.

Provinciale Staten gaan zich nu beraden over de vraag of zes van de aangewezen 29 LOG’s in Overijssel niet moeten worden omgezet naar een verwevingsgebied. Eén van die landbouwontwikkelingsgebieden waarvan de status opnieuw wordt bekeken is het LOG Elshof. Woensdag wordt het thema behandeld in een commissievergadering.

Vertegenwoordigers van diverse protesterende groeperingen zullen woensdag voorafgaande aan de openbare vergadering gebruik maken van het spreekrecht. Op die manier willen zij hun specifieke argumenten tegen ‘hun’ LOG nog eens duidelijk naar voren brengen.

“Om de commissieleden er van te overtuigen dat de weerstand tegen de LOG’s breed gedragen wordt, is het gewenst dat er zoveel mogelijk mensen bij de vergadering aanwezig zijn”, aldus Leusink. “Wij roepen daarom iedereen, die tegen het LOG Elshof is, op om woensdagavond naar het Provinciehuis te komen.” Het adres is Luttenbergstraat 2 in Zwolle. De commissievergadering begint om 18.00 uur, het burgerinitiatief staat om 20.00 uur geagendeerd.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.