tankwagen voor brandweer olst wijhe

De brandweer in de gemeente Olst-Wijhe rijdt straks rond in een nieuwe tankwagen. Deze wagen, de TW721 met aan boord 14.000 liter water, wordt donderdag 29 mei door burgemeester Ton Strien aan het korps overgedragen.

In het buitengebied wordt de aanvoer van water over grote afstanden aangevoerd. Hierdoor moet het blussen soms worden onderbroken. Dit nieuwe voertuig geeft ongeveer vijftien minuten extra tijd om de aanvoer van water goed op te bouwen. Hierdoor kan er continu geblust worden. Daarnaast is de tankwagen uitgerust met een aantal belangrijke voorzieningen zoals een meesturende achteras, achteruitcamera en luchtvering. De wagen zal voorlopig gestationeerd worden in Wijhe. Als de kazerne in Olst daarvoor is ingericht wordt de wagen naar Olst verplaatst.

De aanschaf van dit voertuig hoort bij het operationele deel van het bluswaterplan. De realisatie van een groot aantal brandkranen rest nu nog. De tankwagen wordt donderdag om 19.00 uur in de kazerne in Wijhe officieel overgedragen aan het brandweerkorps Olst-Wijhe. Direct daarna zal het voertuig deelnemen aan een grote oefening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.