sv raalte al na een jaar weer gedegradeerd

“De sfeer is gelaten”, vat Reinier Stegeman, trainer van SV Raalte de stemming samen, nu het eerste definitief gedegradeerd is. Onverwacht? “In de rust wisten we natuurlijk al hoe laat het was. Klarenbeek had toen al met 4-1 gewonnen. En zij hadden punten moeten laten liggen.”

Het duel tussen Raalte en Heeten eindigde in 1-1. De wedstrijd begon drie kwartier te laat omdat de scheids niet kwam opdagen. Daarom wisten de Raaltenaren in de rust al hoe laat het was.

Stegeman en de zijnen dragen de degradatie gelaten. “Maar weer vooruit kijken”, is het motto. “Zien dat we het voetballen weer in dit team krijgen en dan hopen dat we volgend jaar in de hoogste regionen van de vijfde klasse mee kunnen draaien. Nee, een rechtstreeks kampioenschap streven we niet na. Dat lijkt van de buitenkant wel zo makkelijk, maar dat valt tegen.”

Toch ook nog even terugblikken. Waar heeft het dit seizoen aan gelegen? “Kijk, vorig jaar konden we promoveren omdat je met tegenstanders te maken had die wat meer roekeloos voetballen. Daar kun je bovenuit stijgen. Maar in de vierde klasse maak je dat niet mee. Daar spelen ze allemaal een stukje slimmer. Dat verschil konden we niet overbruggen. We hebben best leuke voetballers, maar ze zijn nog jong. Vaak waren de tegenstanders ze te slim af.”

“Daar komt bij dat twee belangrijke spelers, te weten Christian Veltmaat en Mark Hogeboom, halverwege het seizoen naar de States vertrokken. En nu aan het eind misten we Niek Hollewand. Die zit in Italië op vakantie. Een stevige aderlating voor ons team.”

Reinier Stegeman staat volgend jaar als trainer weer voor de troepen. “Ik heb nog een jaar een contract en ik zie geen enkele reden dat niet uit te dienen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.