skeelertrainingen op carmel wielerpark

De Deventer IJsclub (DIJC) komt voor haar zomerse skeelertrainingen naar de afgesloten asfaltbaan van het Carmel Wielerpark in Raalte. CRT heeft daarmee alweer een nieuwe gebruiker voor het wielerpark binnengehaald. Steeds meer sporten worden er bedreven, zonder overlast of gevaar van ander verkeer.

“Dit is nog maar het begin”, zegt Jan Viscaal, voorzitter van de beheerscommissie van het wielerpark. “We willen de baan graag beschikbaar stellen aan anderen, dus die zijn van harte welkom. We gaan zelf ook actief verenigingen benaderen.” Vanzelfsprekend is het wielerpark er in de eerste plaats voor de leden van de fietsclub uit Raalte. Er is een crossbaan, waar trainingen en wedstrijden voor fietscrossers worden gereden. Op de asfaltbaan traint de wielerjeugd, en kan de jongste jeugd ook wedstrijdjes rijden. “Het wielerpark is afgesloten, daarom kan er altijd veilig worden gefietst. Dat is belangrijk voor de jeugdige fietsertjes en maakt het wielerpark tegelijkertijd ook interessant voor andere gebruikers.”

Carmel College Salland verzorgt er wekelijkse fietslessen. De basisscholen hielden er al hardloopwedstrijden. Voor de Isalaklinieken in Zwolle verzorgde CRT een fietsclinic. Vanaf woensdag dus nu ook de DIJC, die ook wat in petto heeft voor de Raalter jeugd. “Wie graag wil skeeleren, mag gewoon met ons meetrainen”, aldus Dirk Gjaltema van DIJC. Kinderen van basisscholen in Raalte zijn elke woensdagavond welkom van 19.00 tot 20.00 uur. Gjaltema is te bereiken via de site van de ijsclub.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.