samen werken aan sterker cultureel klimaat

Eléon de Haas heeft zich donderdagavond in het Kulturhus in Raalte gepresenteerd als cultuurmakelaar voor de gemeente. Hij heeft opdracht om de komende maanden het begrip in de gemeente Raalte eigen te maken. Sinds februari heeft hij met die reden al veel gesprekken gevoerd met grote culturele spelers in Raalte, zoals de bibliotheek en het Hoftheater. Maar ook met veel particulieren, waaronder Gerard te Wierik, Werner Gilein en Benne Solinger.

De taak van de cultuurmakelaar is om samenhang in het totale culturele aanbod in de gemeente te krijgen, waarbij planning en overleg belangrijk zijn. Niet alleen voor de professionals, maar ook voor de vrijwilligers en amateur kunstenaars.

Naast Eléon de Haas namen donderdag ook Esther Tobé namens cultuureducatie KCO, Jos van den Born als nieuwe directeur van het Hoftheater en Maurice Endeman namens de Stichting Popbelang Raalte het woord. Wethouder Roger de Groot moest verstek laten gaan wegens het interpellatiedebat over de Raalter bruggenkwestie. De avond werd aan elkaar gepraat door Daan Utermarkt.

Alle bezoekers hadden vooraf de opdracht gekregen om eigen stenen mee te nemen, waar een bouwwerk van kon worden gemaakt. Door middel van kleine LEGO-stenen werd dit door de sprekers tot een samenhangend geheel gesmeed. Want samen staan we sterk en kunnen we tot een beter klimaat van kunst en cultuur komen in de gemeente Raalte, zo werd na afloop duidelijk. Een eerste stap voorwaarts op dit gebied in deze gemeente.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.