salland is plots massaal aan het barbecuen

Het is mooi weer. Zelden was het zulk mooi weer in mei als dit jaar. Dat kun je zien aan alle mensen die massaal de terrassen bezoeken, erop uit trekken om op de fiets wat van de omgeving te zien, het gras aan het maaien zijn, de auto’s keer op keer aan het wassen zijn en in de blote buik gewoon lekker van de zon aan het genieten zijn. Het lijkt wel zomer, zo begin mei. En wat doet half Nederland in de zomer, juist, barbecuen!

Met die gedachte toog Onze Man vanmiddag richting supermarkt om zijn avondmaaltijd bij elkaar te sprokkelen. Dat bleek nog een hele klus, want nergens bleek nog een volledig barbecue-pakket te krijgen. Was het bij het brood al worstelen om het stokbrood, kwam de klap pas later bij de salades. Juist die ene, lekkere salade die al jarenlang bij Onze Man tijdens iedere barbecue wordt geserveerd, bleek ’s ochtends al uitverkocht. Laat staan dat zijn favoriete saus nog te vinden was, ook dat schap was al enkele uren nagenoeg leeg.

Met een winkelwagen vol met producten die hij anders nooit zou hebben gekocht wandelde Onze Man naar de kassa. In zijn achterhoofd wetende dat straks twintig man familie op hem zit te wachten griste hij nog net het laatste potje satésaus mee. “Het blijft mooi weer, maar het wordt een andere barbecue dan gisteren”, zien mensen hem denken. De supermarkten varen er in ieder geval wel bij, want ook de zuivel, het water, bier en frisdrank lijken niet aan te slepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.