routenetwerk voor ruiters feestelijk geopend

Salland is een fraai aaneengesloten netwerk van ruiterpaden rijker. Gedeputeerde Carry Abbenhues heeft de routes van het project ‘In stap en draf door Salland’ donderdagmiddag bij Stal ’t Reelaer, tussen Raalte en Heino, op feestelijke wijze geopend.

Een groepje enthousiaste manegeruiters nam, samen met de toenmalige manegehouder, in 2005 het initiatief om in Salland de routes aan te leggen, om zo meer uitrijmogelijkheden te realiseren. Dat dit ingewikkelder was dan in eerste instantie werd gedacht had zijn neerslag in de looptijd van het project. Drie jaar werd er verkend, beoordeeld en gezocht naar de mooiste en veiligste routes. Maneges in Bathmen, Holten, Diepenveen en Dalfsen werden betrokken bij het project. Bij al deze maneges waren vrijwilligersgroepen die actief hun aandeel leverden in het tot stand komen van de routes.

Nu is het eindelijk zover: ‘In stap en draf door Salland’ is geopend. In Salland ligt een netwerk van korte routes, die verbonden worden door doorgaande routes. Op deze wijze is er een netwerk ontstaan, waarmee ook de ruiter of koetsier – die een aantal dagen in Salland wil rijden – wordt bediend. Langs de routes liggen diverse onderdakadressen, waar mens en paard kunnen overnachten. Het is de verwachting dat het aantal adressen in de toekomst nog zal groeien, nu het agro-toerisme in ons land toeneemt.

De gastadressen werken aan arrangementen, waarbij het hele gezin welkom is en ook niet-ruiters of menners in Salland aan hun trekken komen. Stichting Hippisch Toerisme Nederland heeft de fysieke uitvoering van het project verzorgd. Projectcoördinator was Dominique Doedens van Doedens & Partners. Het project heeft verbindingsroutes met reeds bestaande routes, onder andere in ’t Overijssels Vechtdal en op de Sallandse Heuvelrug.

De routes in Salland worden gecombineerd met die over de Sallandse Heuvelrug, uitgegeven in de gids ‘Met paard te gast in Salland’. Deze gids is verkrijgbaar via de webwinkel van Stichting Hippisch Toerisme Nederland en de lokale VVV-kantoren. Voor meer informatie kun je terecht bij het Sallands Bureau voor Toerisme en op de website van Stichting Hippisch Toerisme Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.