roggestraat maakt zich al op voor ek

Het Europees Kampioenschap voetbal in Zwitserland en Oostenrijk nadert en dus neemt de oranjekoorts ook weer toe. Dat is in Salland misschien wel het beste te merken in de Roggestraat in Raalte. Daar zijn ze vrijdag namelijk begonnen met het oranje maken van de straat, die alweer is omgedoopt tot ‘Oranjestraat’.

Grote man achter dit alles is Johan Zwerink. “Maar ik kan het niet zonder mijn vaste groep helpers. Eigenlijk is de hele buurt enthousiast en wil iedereen zijn steentje bijdragen.” Momenteel is nog maar één kant van de straat versiert met vlaggetjes. “Maar daar komt verandering in”, weet Zwerink, “want ook de overkant wordt versierd. En dan komen er nog allerlei oranje opblaasbare dingen, zoals klompen en voetballen. Ook komen er palen met daaraan vlaggen van alle deelnemende landen.”

Hoeveel tijd gaat daar nou inzitten, zo’n hele straat versieren? Zwerink: “Het begint in januari al met het aanvragen van een vergunning bij de gemeente. Het moet natuurlijk wel veilig zijn, want stel dat er brand uitbreekt…” Dit jaar kreeg de organisatie met een ander probleem te maken. “In de Roggestraat staan veel huizen leeg, maar die willen we toch versieren. Normaal gesproken legt ieder ‘huis’ vijf euro in en dat kon nu niet. Toen is Salland Wonen financieel bijgesprongen en daar zijn we erg blij mee!”

Echte oranjefans, zo kun je de versierders wel noemen. “Zeg dat wel. We houden gewoon van het spelletje. En een EK of WK… blijft altijd iets speciaals.” En dan, de vraag die niet kan uitblijven: Worden we Europees Kampioen? “Als we de poule doorkomen, dan hebben we zeker kansen.”

Salland Centraal is benieuwd of er misschien al meer straten oranje zijn gekleurd of nog worden gekleurd in Salland. Of is er iemand die nog iets speciaals gaat doen met het oog op het komende EK? Wij horen het graag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.