roefelen zeer populair in heino en raalte

Roefelen is populair bij basisschoolkinderen (groep 7 en 8) in Heino en Raalte. Vooral dit jaar is de animo enorm groot. Er zijn zelfs veel meer aanmeldingen dan roefelplaatsen. En dat terwijl er dit jaar een recordaantal bedrijven, winkels en instellingen meedoet aan de roefeldagen. In totaal maar liefst zestig organisaties, twintig in Heino en veertig in Raalte.

De roefeldagen in Heino worden dit jaar gehouden op woensdag 14 en zaterdag 17 mei. In Raalte staan de snuffeldagen gepland op woensdag 28 en zaterdag 31 mei. Net als voorgaande jaren is de lokale organisatie en uitvoering in handen van de afdeling Kinderwerk van Landstede Welzijn, dat de opzet van de roefeldagen iets heeft gewijzigd.

“De kinderen gaan dit jaar niet bij één bedrijf langs, maar brengen een bezoek aan drie verschillende bedrijven”, vertelt Kim van der Burg, die samen met Antoinette Kroes de organisatie vormt. “Op deze manier kunnen de kinderen zich breder oriënteren en krijgen een beter beeld van verschillende beroepen. Daarnaast is het natuurlijk ook leuker om bij verschillende organisaties rond te neuzen.”

Het roefelen is overigens niet alleen een kwestie van rondkijken in de volwassen wereld, maar zeker ook een kwestie van doen. “De kinderen moeten in die 45 minuten dat ze bij elk bedrijf zitten weldegelijk aan het werk. Zo wordt er bij de bakker een taart gebakken en bij de slager bijvoorbeeld leren de kinderen in korte tijd worstjes maken”, legt Antoinette Kroes uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.