Home / archiefcentraal / ribsenblues beloond met het groene hart

ribsenblues beloond met het groene hart

Ribs&Blues is door Peter Slootbeek beloond met ‘Het Groene Hart’. Dat is een digitale onderscheiding voor organisaties die zich inzetten voor de toegankelijkheid van hun festival. “De organisatie van Ribs&Blues heeft dit jaar bewezen dat men de kritiekpunten van de laatste jaren ter harte heeft genomen en een nagenoeg perfect feest neergezet”, aldus Slootbeek, die daarbij onder andere doelt op het rolstoelplatform.

Peter Slootbeek is vader van een rolstoelafhankelijke dochter en initiator van het Vrijheidsplein Raalte. In Raalte maakt hij zich met name sterk voor een beter begaanbaar Domineeskamp. Tijdens vele evenementen is het voor rolstoelers bijna niet te doen om het terrein te betreden. Ribs&Blues 2008 was daar een eerste echte positieve uitzondering op. “We hebben genoten, Ribs&Blues is een voorbeeld voor alle andere festivals. Een dikke pluim voor de organisatie.”

“Leuk is dat steeds meer mensen hopen op een materiële prijs,” stelt Slootbeek, “terwijl een groen hart juist een soort eufemisme is van ‘geloof in liefde voor de medemens’. Organisaties die deze virtuele onderscheiding ook willen verdienen hoeven alleen maar een gespecificeerde beschrijving van de aanpassingen met betrekking tot toegankelijkheid te e-mailen, en dan zal dit bekeken worden. Helaas zijn we niet in staat ieder evenement zelf te bezoeken.” Dat kan via de website van het Vrijheidsplein Raalte.

Lees ook

Friends of Ribs & Blues wil fans en festival verbinden

RAALTE – Een speciale vriendenclub voor de liefhebbers, sympathisanten en fans van Ribs & Blues …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.