provinciale subsidie heinose muziekkoepel

Stichting Muziekkoepel Heino kan een flinke subsidie van de provincie Overijssel tegemoet zien. Gedeputeerde Staten hebben in totaal 2,3 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor zeven projecten in het landelijk gebied. Van dat bedrag komt maar liefst 1,3 miljoen uit het Europees subsidieprogramma POP-2, bedoeld voor plattelandsontwikkelingen. De provincie heeft zelf echter het zeggenschap over de verdeling van die Europese subsidie.

De benutting van het POP-2 voor het platteland van Overijssel komt door de gestelde subsidie goed op gang. De zeven projecten die nu een financiële ondersteuning krijgen zorgen ervoor dat de ruimtelijke structuur van ruim 4.000 hectare landbouwgrond verbeterd wordt en dat er in Salland nieuwe sociaal-culturele activiteiten in gang gezet worden.

Olst-Wijhe krijgt namelijk subsidie voor het organiseren en uitvoeren van een cultureel samenwerkingsproject door een veertiental verenigingen en onderwijsinstellingen in de gemeente. Ook het project ‘Ons Kanaal’ krijgt extra geld om een aantal publieksactiviteiten rondom de viering van het 150-jarig bestaan van het Overijssels Kanaal te organiseren.

Het Plattelands Ontwikkelings Programma 2007-2013 (POP-2) wordt ingezet om doelen uit het Provinciaal Meerjarenprogramma te helpen realiseren. POP-2 bestaat uit vier assen, één voor de verbetering van het concurrentievermogen van de land- en bosbouwsector, één voor de verbetering van het milieu en platteland, één voor de leefkwaliteit op het platteland en één voor de uitvoering van de LEADER-aanpak. Hieronder valt de Muziekkoepel Heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.