positief saldo gemeente raalte over 2007

De gemeente Raalte sluit het jaar 2007 af positief saldo van meer dan een miljoen euro. Dat maakte wethouder Yayeri Blijdenstein donderdag bekend tijdens de presentatie van de Jaarrekening 2007. “We hebben te maken gehad met zowel financiële meevallers als tegenvallers. Uiteindelijk hebben we 2007 afgesloten met een positief saldo van 1,2 miljoen euro”, aldus de wethouder.

“In het jaar 2007 hebben we relatief veel middelen ingezet om nieuw beleid te ontwikkelen”, vervolgt Blijdenstein. “Verder hebben we als gemeente vorig jaar er een aantal rijkstaken bij gekregen, zoals bijvoorbeeld de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook hebben we verleden jaar een strategische visie ontwikkeld en is er veel aandacht gegeven aan de verbetering van onze dienstverlening aan onze burgers.”

Het positieve saldo van de gemeente Raalte is toe te schrijven aan onder meer meevallers als de Algemene uitkering uit het gemeentefonds, het niet besteden van gereserveerde middelen en het dividend van Essent. Naast meevallers kreeg Raalte ook te maken met tegenvallers zoals minder opbrengsten van de Onroerende zaakbelasting en extra betaalde rente.

Maar uiteindelijk is er dus meer geld ontvangen dan uitgegeven, waardoor er een overschot is ontstaan ten opzichte van de begroting. Dat overschot wordt nu verdeeld over verschillende reserveposten, waarin 2008 een beroep op kan worden gedaan. De Jaarrekening 2007 is goedgekeurd door een accountant op zowel de rechtmatigheid als getrouwheid. Begin juni worden de jaarstukken over 2007 besproken in de raad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.