overijssels kanaal heeft gedenkmonument

Het Overijssels Kanaal heeft zijn eigen gedenkmonument. Bij de Derksbrug tussen Raalte en Heeten is door één van de installatiekunstenaars die meedoen aan Cult 2008 een herdenkingswerk neergezet, dat het 150-jarig bestaan van het kanaal symboliseert.

Andere kunstwerken hebben ook met het verleden van het kanaal te maken. Zo kijken in de draaikom bij MBI een reeks gezichten over het kanaal. Voor hen liggen de naamborden van de schepen die er vroeger draaiden als ze gelost of geladen hadden.

De leverancier van foto’s kon de takken ter hoogte van de Mensinkbrug bij Heeten niet thuis brengen. Hij wist zelfs niet zeker of het wel een kunstwerk was dat onderdeel uitmaakt van Cult 2008. Dat maakt kunst natuurlijk wel mystiek mooi.

De groene stapstenen die zo ongeveer bij Van Merksteijn in het water liggen, brachten de Cult-bezoeker op het idee op die manier een paar alternatieve bruggen te maken. Geen ingewikkelde en dure contructies, maar gewoon een paar stapstenen die op stevige palen in de bodem zijn geslagen. Voor de wandelaar om snel aan de overzijde te kunnen komen.

Meer weten over de achtergronden van de kunstwerken? Vandaag kun je er de hele dag nog alles over aan de weet komen in de MOK-werfjes langs het kanaal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.