oudste inwoner van salland 105 overleden

In de nacht van woensdag op donderdag is Johan Elders op 105-jarige leeftijd overleden. Elders was met zijn legendarische leeftijd de oudste inwoner van Salland en bijna zelfs de oudste van Nederland. Volgens familie maakte Elders het – voor zijn leeftijd – de laatste tijd goed. Hij had alleen wat last van zijn longen en zijn keel. Het verlies kwam dan ook onverwacht.

Johan Elders werd op 4 februari 1903 geboren als zoon van een smid in Heeten. In 1934 trouwde hij met Diene Schoot. Elders was één van de eerste ondernemers in Mariënheem. Hij begon namelijk een smederij, met daarbij een winkeltje in galanterieën en ijzerwaren. Later kwamen daar fietsen en grasmaaiers bij. Als smid werkte Elders veel met de blaasbalg om een goed vuur te stoken, zodat hij hoepels om tonnen kon leggen en paarden kon beslaan.

Samen met zijn vrouw woonde Elders eerst in de Keizerskamp en later in woonvoorziening De Veenhorst in Mariënheem. Elders was net 90 jaar toen zijn vrouw overleed. Sinds 2006 woonde hij in woonzorgcentrum Swaenewoerd in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.