nog een examen en dan tijd voor vakantie

Annemiek Schutte (18) en Steyn Reimert (17) doen dit jaar respectievelijk het Vwo- en Havo-examen op het Carmel College Salland en doen via Salland Centraal verslag. Steyn is inmiddels klaar, nadat hij ook zijn examen scheikunde zonder al te veel moeite heeft afgelegd. Annemiek had gisteren examen Engels en moet vandaag nog flink aan de bak voor haar laatste examen wiskunde, dan zitten ook voor haar de examens er op.

“Engels is meestal niet zo’n probleem voor mij”, blikt Annemiek terug. “Maar ook al heb je geen moeite met het vertalen van een Engelse tekst, de vragen blijven toch iedere keer best lastig. Het is vaak kiezen voor het beste antwoord. Dus ook bij dit examen, dat me gelukkig toch wel is meegevallen. Het waren standaard teksten met wat vragen, waarvan ik er weer een aantal verkeerd heb verbeterd. Op de één of andere manier leer ik dat nooit.”

Ook Steyn heeft een goed gevoel over het examen dat hij gister aflegde. “Ik had redelijk goed geleerd voor het examen scheikunde en was dus ook niet erg zenuwachtig”, aldus de havist. “Ik kwam ’s ochtends echter tot de conclusie dat ik mijn Binas, een boek met gegevens over scheikundige stoffen, vergeten was in te leveren voor controle. Normaalgesproken lever je die een dag van tevoren in zodat docenten kunnen controleren dat je er geen dingen hebt ingeschreven. Gelukkig kon ik mijn Binas vlak voor het examen alsnog laten controleren.”

“Het examen zelf was zoals verwacht redelijk lastig, maar ik heb er vertrouwen in dat ik hem voldoende heb gemaakt”, kijkt Steyn tevreden terug. “Nu heb ik vakantie. Ik ga met tien vrienden naar Siofok in Hongarije, dus hopelijk kan ik dan vieren dat ik geslaagd ben voor de Havo. Volgend jaar ga ik Civiele Techniek studeren op de Hogeschool Windesheim.” Voor Annemiek is het nog niet zover. Vanmiddag maakt zij haar laatste examen. “De afgelopen twee jaar heb ik me goed ingezet voor wiskunde, dus ik maak me niet veel zorgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.