nieuwe wandelroute loopt dwars door salland

Salland heeft er een nieuwe langeafstandswandelroute bij, genaamd de ‘Sallandse Zandloper’. Deze route is anders dan die er al waren, want deze route voert je van oost naar west, dwars door het Sallandse landschap.

Vrijdagmiddag werd de route, de Sallandse Zandloper, officieel geopend. Bart Jaspers Faijer, directeur van Stimuland, overhandigde de eerste exemplaren van het routeboekje aan Thea Huisman (Sallands Bureau voor Toerisme), Jos Huis in ‘t Veld (Waterschap Groot Salland) en Luit de Lange (Recreatiegemeenschap Salland).

De meeste routes in Salland lopen van noord naar zuid, langs de IJssel of over de Sallandse Heuvelrug, maar deze dus niet. Dat is er ook zo mooi aan, volgens Faijer: “Een deel van de route leidt over onderhoudspaden van waterlopen, tussen de weilanden, waardoor je het gebied heel anders leert kennen. Je ontdekt de prachtige achterkant van het landschap en ik ben blij dat het waterschap daaraan kan bijdragen.”

De route loopt van hoog naar laag met ruim 65 meter hoogteverschil van de Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel over een afstand van ongeveer 45 kilometer. De route start vanaf de treinstations Holten of Nijverdal, of met eigen vervoer vanaf de Sallandse Heuvelrug. Vanaf de Sallandse Heuvelrug loop je via het Boetelerveld en Schoonheten naar Heeten. Vervolgens gaat de route langs het Overijssels Kanaal, dan zuidelijk langs Wesepe richting het landgoed De Lankhorst en langs de Soestwetering richting het eindpunt: Den Nul bij de IJssel of ten zuiden van Olst naar het station in Olst.

Voor meer infomatie kun je op staging2.sallandsezandloper.nl kijken. Daar staat een overzicht met verkooppunten van het routeboekje, dat te koop is voor 4,95 euro. Ook is het boekje te bestellen bij Stimuland, telefoonnummer 0529-478180 of per via info@stimuland.nl. De verzendkosten zijn daarbij voor eigen rekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.