nieuwe opzet goede maatjes met raalte

Het evenement ‘Goede Maatjes met Raalte’ is niet meer weg te denken van de jaarlijkse kalender. Toch is de organiserende activiteitencommissie van het ROV geenszins van plan om op de lauweren te rusten. Ieder jaar wordt er gekeken naar mogelijkheden voor verbetering. Voor de editie van 2008, op zaterdag 7 juni, is de grootste verandering dat de deelnemende koren niet langer versterkt én op grote podia zullen optreden.

‘Goede Maatjes met Raalte’ krijgt volgens Astrid Duym van de activiteitencommissie daardoor meer het karakter van een stratenfestival. “De koren bedienen zich uitsluitend van hun eigen stemgeluid, al zal er af en toe wel een klein microfoontje aan te pas komen.” Overigens zullen de koren vanaf een aantal vaste locaties optreden, maar in tegenstelling tot voorgaande edities is het wel de bedoeling dat de winkelstraten meer bij het evenement worden betrokken.

De opening vindt volgens goede traditie plaats om 11.15 uur bij Hotel Restaurant De Zwaan. Alle koren worden daar welkom geheten en voor de liefhebber is er haring en korenwijn. Tenslotte staat ‘Goede Maatjes met Raalte’ in het teken van de nieuwe haring en is het eigenlijk één grote ode aan de zee en alles dat aan zeevruchten wordt voortgebracht. In het centrum zijn dan ook diverse viskramen te vinden en dit wordt verzorgd door vistraiteur Roescher.

Vanaf 12.15 uur trekken de koren door het centrum van Raalte. Bij de diverse locaties in het centrum is op een aanplakbiljet te zien hoe laat en waar de diverse koren optreden. Het evenement wordt om 16.45 uur afgesloten met een grote finale op de Grote Markt, waaraan alle koren hun medewerking zullen verlenen.

Wat de deelnemende koren betreft, heeft de organisatie het over een andere boeg gegooid. Dit jaar zijn vrijwel uitsluitend regionale koren uitgenodigd, in de hoop dat ze een groot aantal gasten meenemen naar het Raalter centrum. De koren, die acte de presence geven, zijn: De Roalter Jong’s uit Raalte, Piratenkoor ’t Zwarte gat uit Zuidwolde, De Muldersingers uit Wezep, Shantykoor de Iselanders uit Zwolle, Recht deur Zee uit IJsselmuiden, De Stroatkjals uit Luttenberg en Shantykoor Windkracht 10 uit Harlingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.