Home / archiefcentraal / nieuwe functie voor havezate de haere

nieuwe functie voor havezate de haere

Havezate De Haere krijgt nieuwe bewoners. Eigenaar stichting IJssellandschap gaat er na de zomer kantoor houden. De benedenverdieping blijft beschikbaar voor zowel publieke functies (kunst en cultuur uitingen, bijeenkomsten, vergaderingen) als voor de commerciële verhuur.

Met dit besluit markeert het bestuur van IJssellandschap haar wens om de Haere een publieke doelstelling te geven. Het huis krijgt een openbare functie en kan zich ontwikkelen tot een Huis van Salland. Voor het hele landgoed geldt in feite hetzelfde. Het landgoed heeft als motto meegekregen ‘cultuurlandgoed’. Dat betekent dat de huidige cultuurhistorische waarde sterk voor het voetlicht wordt gebracht in het park maar ook via stichting IJssellinie in de liniewerken, kazematten en bunkers van de tijd van de koude oorlog. Daarnaast is er volop ruimte en medewerking om de komende jaren cultuur-evenementen te organiseren met diverse particuliere of publieke partners.

De Haere werd altijd gehuurd door Van Dedem. Die kreeg het echter niet voor elkaar grote evenementen in het landgoed te krijgen.

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.