librije te gast bij open dag ogink asperges

Hou je van culinair genieten? Dan ben je van harte welkom bij Tuinderij Ogink Asperges aan de Overkampsweg 3 in Raalte. Ogink bestaat namelijk 45 jaar wil flink uitpakken. Dat doet zij tijdens de open dag op zaterdag 31 mei door een aantal grote culinaire prijzen weg te geven, waaronder een uitgebreid diner voor twee personen bij De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle.

Jonnie Boer zal tijdens de open dag zelf aanwezig zijn met een stand met producten uit de Librije-winkel. Dat is uniek, want zelden laat een van Nederlands beste koks zich verleiden tot een publiekelijk optreden. Aangezien De Librije al jaren zaken doet met Ogink Asperges is Boer bereid gevonden om zelf ook present te zijn.

Net als Ogink staat kwaliteit bij De Librije hoog in het vaandel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat beide partijen al jaren met elkaar zaken doen. Het is zelfs zo dat Ogink de vaste aspergeleverancier is van Boer, een van Nederlands beste chef-koks. “Niemand anders komt erin. De Sallandse asperge is uniek in haar soort, onder meer dankzij de lichte zandgrond en het schone, diepgelegen grondwater. Maar de kwaliteit van de asperge wordt natuurlijk ook bepaald door het vakmanschap van de teler. Herman en Annie Ogink verstaan hun vak als geen ander. Salland en Ogink is een unieke combinatie.”

Dat aan de mening van Jonnie Boer waarde gehecht moet worden staat buiten kijf. Op 24-jarige leeftijd werd hij chef-kok bij De Librije en enkele jaren later kochten Boer en zijn vrouw Thérèse het restaurant. In 1993 volgde de eerste Michelin-ster. Op zijn 33e, in 1999, volgde de tweede ster en daarmee was Boer de jongste tweesterrenkok in Nederland. Op dit moment zijn De Librije en restaurant Oud Sluis in Sluis de enige twee restaurants in Nederland die zelfs met een derde Michelin-ster zijn beoordeeld.

Het spreekt dus voor zich dat de prijswinnaars, die tijdens de open dag van Tuinderij Ogink Asperges in Raalte op 31 mei bekend worden gemaakt, echt kunnen genieten van een absoluut culinair hoogtepunt. Naast een uitgebreid diner bij De Librije in Zwolle worden er ook gratis diners weggegeven voor De Bagatelle in Raalte of Bistro de Holterberg in Holten. “En da’s ook zeker niet gek”, aldus Jonnie Boer. Kijk voor meet informatie over de open dag ook eens op staging2.oginkasperges.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.