leerlingen voeren musical kicking shoes op

Leerlingen uit de onderbouw van Havo en Vwo van het Carmel College Salland treden op donderdag 5 juni op in het Hoftheater met de musical Kicking Shoes. Het stuk wordt opgevoerd door leerlingen die hebben gekozen voor een musicalmasterclass of de masterclass muziek. Al veertien weken zijn zij aan het repeteren. De popsongs die door de leerlingen ten gehore worden gebracht zijn door de docenten muziek bewerkt.

“Het is een leuke groep enthousiaste leerlingen, die het lef hebben om een voorstelling op de planken van het Hoftheater neer te zetten”, zegt Monique Engel, muziekdocente op het Carmel College Salland. Voor aanvang van de voorstelling is er een tentoonstelling in de foyer van het Hoftheater, gecreëerd door leerlingen van de masterclass Stopmotion en Grafiek. “Daar hebben 64 leerlingen aan gewerkt, aan het toneelstuk werkten 37 leerlingen mee”, aldus Engel.

De musical Kicking Shoes is gebaseerd op jeugdcriminaliteit. Het is een voorstelling over jongeren met verschillende culturele en maatschappelijke achtergronden. De voorstelling is sfeervol, serieus en confronterend, maar er zit ook veel humor in. Het geeft duidelijk stof tot nadenken. Iets dat de leerlingen zelf ook hebben moeten doen tijdens hun masterclass. “Het zijn vakken waar ze normaal misschien niet zo snel mee in aanraking komen.”

Kicking Shoes wordt op donderdag 5 juni om 20.00 uur opgevoerd. De tentoonstelling van de masterclass Stopmotion en Grafiek wordt om 19.00 uur geopend en is slechts een uurtje te bewonderen. Kaarten voor de musical kosten twee euro en kunnen worden gereserveerd bij de receptie van het Carmel College Salland aan de Hofstedelaan 4, of bij de deelnemende leerlingen. Voor meer informatie kun je bellen naar 0572-348503.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.