laserpistool pakt je al op 900 meter afstand

Met een laserpistool gepakt op een snelheid van 67 kilometer per uur. Het overkwam Onze Man woensdagavond toen hij te laat de snelheidscontrole in de gaten kreeg. Gelukkig was hij op de fiets, terwijl hij ook twijfelt aan de opgegeven snelheid die hij op de Portlanderdijk zou hebben gereden. Een waarschuwing, want de politie controleert fel deze tijd.

Vandaag weer. Maar in tegenstelling tot gisteren reed Onze Man vandaag keurig zestig, daar waar zestig ook de maximale snelheid is. Dat gold echter niet voor de chauffeur die even later passeerde. “81”, riep de ene dienstdoender tegen de ander, waarna de naderende chauffeur naar de zijkant van de weg werd geleid om een bekeuring te incasseren.

“Of een chauffeur die agenten met laserpistool niet al ver van te voren langs de weg zien staan”, wilde Onze Man weten. “Dan hebben we zijn snelheid al lang vastgelegd”, werd hem verzekerd. “Bij helder weer pakken we ze al op bij één kilometer. Deze had ik op 900 meter al in het vizier. Op 400 meter pakken we ze dan nog eens, want dat moet van de officier van justitie. We hoeven ze maar 0,4 seconde te volgen en we hebben de snelheid exact.”

Of er meer controles gaan volgen heeft Onze Man maar niet gevraag. Daar krijg je toch geen antwoord op. Feit is wel dat steeds meer buitengebied van Salland een zogenaamde zestig-kilometerzone wordt en dat er steeds vaker handhavend wordt opgetreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.