landelijke regels voor dodenherdenking

De commissie Nationale Herdenking heeft een aantal regels uitgevaardigd voor dodenherdenking. Tijdens de nationale herdenking op 4 mei worden alle burgers en militairen die zijn gevallen sinds mei 1940 herdacht. Maar ook wordt stilgestaan bij anderen die door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen.

Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang (21.20 uur) wordt de Nederlandse vlag halfstok gehangen bij alle openbare gebouwen. Ook burgers worden verzocht dit te doen. Horecabedrijven worden verzocht van 18.00 tot 22.00 uur rekening te houden met de herdenking door de buitenverlichting en neonreclame/lichtbakken uit te laten en de muziek uit te zetten, zodat alleen de muziek van de officiële Nederlandse radio-, en televisieprogramma’s te horen is.

Kerkklokken luiden vanaf 19.45 uur tot dertig seconden voor 20.00 uur, zodat om 20.00 uur heel Nederland twee minuten stilte kan houden. Iedereen wordt dan verzocht stil te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.