la stuurt pittige brief over bruggenkwestie

Aan de vooravond van het debat over de Raalter bruggenkwestie (morgen in de raad), heeft Egbert den Daas van Lokaal Alternatief nog maar eens een ‘pittige’ brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders.

In de brief schrijft Den Daas het volgende: “Helaas hebben wij nog geen antwoord op vier van de vijf door ons gestelde vragen in een brief van 6 april. Te weten: Hoeveel meer zouden de kosten zijn geweest indien de bruggen op een authentieke wijze gerestaureerd zouden zijn? Hoeveel kost het om dit alsnog te doen? Hoe is het college er achter gekomen dat de vergunningen niet in orde waren? En hoe denkt het college dit in de toekomst te voorkomen?”

Verder laat Lokaal Alternatief weten teleurgesteld te zijn in de nonchalante wijze waarop het Raalter college omgaat met een raadsfractie die haar controlerende taak serieus neemt.

“Voor de goede orde. Eind april heeft het college een gecombineerde schriftelijke reactie op diverse vragen vanuit de raad gegeven. Hierin antwoordt het college echter vooral op niet gestelde vragen en geeft geen antwoord op gestelde vragen. Wij kunnen ons dan ook niet aan de indruk ontrekken dat het college van burgemeester en wethouders in de maand april vooral druk is geweest , middels verschillende publicaties, met het ‘schoonvegen van het eigen straatje’. Kennelijk komen hierbij lastige vragen vanuit de politiek niet van pas.”

Lokaal Alternatief betreurt dan ook de gang van zaken. “Dit legt wat ons betreft een ‘hypotheek’ op het komende debat”, aldus Den Daas, die alsnog de antwoorden verwacht voorafgaand aan het debat van morgenavond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.