kinderen horen in de stoppelhaene optocht

‘Kinderen horen in de optocht’, ‘Aan de optocht nemen voldoende muziekkorpsen deel’ en ‘Loopgroepen geven een goede afwisseling tijdens de optocht’. Dat zijn zomaar wat uitkomsten van de enquête die vorig jaar door de organisatie van Stöppelhaene tijdens het Sallandse oogstfeest is gehouden. In totaal hebben 327 mensen meegedaan aan de enquête.

De organisatie van Stöppelhaene heeft de enquête in het leven geroepen om wat meer te weten te komen over de mening van de bezoeker over de optocht, zodat deze nog meer afgestemd kan worden op de wensen van diegenen die het elk jaar weer zo gezellig maken. Alle bezoekers hadden de mogelijkheid hun mening te geven over een aantal stellingen die ze werden voorgehouden.

Een opvallende uitkomst: 16 procent gaf aan buiten Overijssel te wonen, een groot publiek dus voor de optocht! Wat ook duidelijk naar voren is gekomen, is dat het merendeel van de bezoekers tevreden is over de optocht zoals deze nu is. Zo heeft 86 procent aangegeven dat de loopgroepen een goede afwisseling geven tijdens de optocht, vindt 88 procent van de ondervraagden het prettig om de praalwagens nogmaals te kunnen bekijken in de praalwagentent en vindt 96 procent de optocht echt bij Stöppelhaene horen.

Wat ook naar voren is gekomen, is dat de deelname van kinderen tijdens de optocht op prijs wordt gesteld; 96 procent vindt dat kinderen in de optocht horen. Over één stelling waren de meningen verdeeld: 46 procent gaf aan dat oldtimers wel in de optocht thuis horen, 35 procent gaf echter aan dat oldtimers niet in de optocht horen.

Tevens kreeg de ondervraagde de mogelijkheid zijn of haar mening te geven over de indeling van de optocht. Inmiddels is het al jaren zo dat de optocht start met de kleinere wagens, categorie C, gevolgd door categorie B en categorie A. 65 procent van de bezoekers heeft echter aangegeven dat zij liever kijkt naar een ‘gemixte’ optocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.