ijsselgouwe heeten tijdelijk opvangplaats

De IJsselgouwe aan de Dorpsstraat in Heeten wordt een jaar lang gebruikt als tijdelijke opvangplaats. Als het aan het Raalter college van burgemeester en wethouders ligt, dan worden er in de leegstaande gebouwen – tot uiterlijk 1 juli 2009 – cliënten van de Franciscushof (Zwolse Poort) in Raalte ondergebracht en kinderen van Zorg Stichting Vivence (ZSV) uit Rotterdam.

ZSV wil op het IJsselgouwe-terrein (dat eigendom is van Altus) maximaal 25 kinderen huisvesten. Deze tijdelijke huisvesting is noodzakelijk, omdat de nieuwbouw voor ZSV in Borculo vertraging heeft opgelopen. In Borculo krijgt de zorgstichting, die jongeren opvangt die buiten de ouderlijke macht zijn geplaatst, straks de beschikking over 25 appartementen. De nieuwbouw zal hoogstwaarschijnlijk in april 2009 gereed zijn.

Voor de groep van achttien tot twintig cliënten van de Franciscushof geldt eigenlijk hetzelfde verhaal. Deze mensen worden in het voorjaar van 2009 gehuisvest in het nieuwbouwproject van de Zwolse Poort aan de Grasdorpstraat in Zwolle, maar kunnen niet tot die tijd in Raalte blijven wonen.

ZSV en de Zwolse Poort hebben al aangeboden om een voorlichtingsavond voor de plaatselijke bevolking te organiseren. Deze avond wordt waarschijnlijk gehouden tijdens de eerste twee weken (totaal zes weken) van de ter inzage legging van de plannen. Op deze manier hebben belanghebbenden nog voldoende tijd om eventueel bezwaar te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.