hoogeland neemt sculptuur in ontvangst

Geert Jansen, de Commissaris van de Koningin in Overijssel, heeft vanmiddag de Cultuurprijs 2008 uitgereikt aan Raaltenaar Wim Hoogeland. Jansen deed dat in een sfeervolle ambiance op Landgoed Schoonheten. Voor Hoogeland was de prijs (een sculptuur van de Enschedese kunstenaar Karel Betman en een geldbedrag van 5.000 euro) geen verrassing, want begin april werd al bekend gemaakt dat hij de onderscheiding zou krijgen.

Wim Hoogeland is de drijvende kracht achter het inventariseren van het huisarchief Schoonheten en het inrichten van een archiefbewaarplaats op het landgoed. Ook is hij auteur van een boek over de geschiedenis van het landgoed en zijn bewoners. Inmiddels bewerkt hij ook andere particuliere archieven, die evenzeer van betekenis zijn voor de geschiedschrijving van de regio. Door zijn werk heeft hij belangrijk cultuurgoed veilig gesteld, openbaar gemaakt en beschikbaar gemaakt voor onderzoek. Zijn belangeloze inzet als autodidact verdient bekroning.

Tal van genodigden hadden zich vanmiddag verzameld in de zaal van het huis Schoonheten om van de uitreiking getuige te zijn. Daarna was er op het voorterrein van het huis een gezellige receptie en bestond de gelegenheid een kijkje te nemen in het archiefgebouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.