heikera recreatief langs overijssels kanaal

De Heinose fietstoerclub Heikera organiseert op zondag 18 mei weer de traditionele toertocht Heikera-Recreatief. Dit evenement, dat gaat over dertig, zestig of negentig kilometer, is ook dit jaar weer aangemeld bij de Landelijke Meimaand Fietsmaand. Daarnaast organiseert de club in datzelfde weekend een kunstroute langs het Overijssels Kanaal, in het kader van het 150-jarig bestaan van dat kanaal en Cult 2008.

De organisatie van Heikera-Recreatief heeft echter kunstzinnig ingespeeld op Cult 2008 door de routes dit jaar deels langs het Overijssels Kanaal uit te stippelen. Zo kunnen deelnemers aan dit evenement ook een beetje van de kunsttocht genieten. Alleen de afstand over negentig kilometer, bedoeld voor de meer prestatiegerichte fietsers, gaat niet langs het kanaal, maar kruist het wel een aantal keren.

De startplaats van Heikera-Recreatief is ook dit jaar weer bij Zaal Oortwijn in Heino. Deelnemers aan de dertig en zestig kilometer kunnen starten tussen 09.00 en 12.00 uur, de prestatiegerichte fietsers die voor de langste afstand kiezen mogen al een uur eerder, dus om 08.00 uur, vertrekken. Sluitingstijd en eindcontrole is pas om 16.30 uur, dus voor iedereen is er voldoende tijd om deze tocht ook werkelijk recreatief te fietsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.