Home / archiefcentraal / heel broekland straks in de ban van ek pool

heel broekland straks in de ban van ek pool

De Oranjekoorts lijkt in Salland momenteel nog ver te zoeken, maar dat zal de komende weken ontwijfeld snel veranderen. Zo ook in Broekland, waar weer een grote EK Pool wordt gehouden. Twee jaar geleden deden zo’n 150 (oud-)Broeklanders mee aan de eerste dorpspool, toen in het kader van het WK. En dat ging niet onopgemerkt aan de regio voorbij.

“Beter één grote pool, dan een paar kleintjes”, stellen de initiatiefnemers Berrie Broekhof (uitbater van Café de Hoppe), Jan in ’t Veld, Ben Maatman en Stephan Bouwhuis. De Broeklandse EK Pool is dagelijks te volgen op www.broeklandseekpool.nl. Maar ook in je omgeving zul je er wellicht iets van merken. Zo zal er wederom een grote beker door de regio zwerven, die telkens in de tuin wordt geplaatst van de persoon die op dat moment bovenaan staat. Vorig jaar stond ie onder andere in Broekland, Raalte, Luttenberg en Lemele. Winnaar was oud-Broeklander Hennie Grolleman.

Nieuw dit jaar is een speciale en wat kleinere beker (op een hek) voor de ‘Hekk’nsluuter’, de persoon die onderaan staat. In totaal kunnen er 250 mensen meedoen. De pool wordt bovendien opgeleukt met veel ludieke extraatjes. Bijvoorbeeld extra vragen omtrent de Oranjewedstrijden, waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Het inleggeld bedraagt vijf euro per formulier. Aanmelding (voor 6 juni) is mogelijk middels een mailtje naar broeklandseekpool@planet.nl. Het geld kan worden overgemaakt op bankgiro 8097585, met vermelding van naam of pseudoniem.

Lees ook

Rick Evers: Nectarinebewaarplek

Natuurlijk weet ik heus wel dat er grotere problemen op de wereld zijn dan mijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.