Home / archiefcentraal / goed weekend voor sallandse wasstraten

goed weekend voor sallandse wasstraten

Het gaat een goed weekend worden voor de wasstraten in Salland. Want er is woestijnzand neergedaald in de regio. Saharazand heet het, maar of het daar vandaan komt? Deskundigen als Ton ten Hove van RTV Oost zeggen het.

Dat woestijnzand kringelt de lucht in en wordt op grote hoogte met een lekker warme wind deze kant opgeblazen. Meestal is dat zand al veel eerder neergeregend, maar als het een beetje droog is onderweg, komt ook het Saharazand ver. De regenbuitjes van de laatste dagen namen het zand mee naar beneden. Niet alleen je auto moet daarom door de wasstraat. De ramen van het huis mogen ook wel eens weer worden gewassen.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.