gemengde gevoelens na tweede examen

Annemiek Schutte (18) en Steyn Reimert (17) doen dit jaar respectievelijk het Vwo- en Havo-examen op het Carmel College Salland en doen via Salland Centraal verslag. Gisteren brachten wij verslag uit hoe beide scholieren het er bij het examen Nederlands vanaf hebben gebracht. Bij Steyn ging dat prima, bij Annemiek verliep het eerste examen iets moeizamer. Eens zien hoe de Raaltenaren de examens van dinsdag hebben ervaren.

“Voor mij begon dinsdag het examen wiskunde om half twee”, vertelt Steyn. “Samen met de andere klassen van wiskunde b zaten we in één groot lokaal. ‘Dat kan nog wel eens een erg lange zit gaan worden’, dacht ik direct nadat ik het examen snel had doorgebladerd. En dat werd het ook. De voorgeschreven uren zijn door bijna iedere leerling volledig benut. En lastig was het ook, vrijwel iedereen – inclusief mijzelf – vond het examen moeilijk.”

In tegenstelling tot Steyn kende Annemiek een minder zware middag. “Ik moest het examen natuurkunde maken. Natuurkunde is voor mij meestal niet heel moeilijk dus had ik me eerlijk gezegd ook niet heel goed voorbereid. Het examen was echt stressen, ook bij ons bleek niemand genoeg te hebben aan de drie uur waarover we konden beschikken. Vlak na het examen had ik er geen goed gevoel over, maar na de controle thuis bleek dat ik het toch goed heb gemaakt”, vertelt Annemiek opgelucht.

Vandaag buigen beide leerlingen zich alweer over hun derde examen. “Voor mij is dat biologie. Vaak is het zo dat het veel op inzicht aankomt, en mijn ervaring is dat goed leren niet echt werkt. Ik maak nog een paar testopgaven en dan vind ik het wel best”, blikte Annemiek gisteravond vooruit. “Ik heb een vrij programma”, zegt Steyn. “Woensdag staat alleen Engels op het programma. Dan krijgen we een aantal teksten voorgeschoteld en daar worden dan flink wat vragen over gesteld.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.