Home / archiefcentraal / fietstochten door vechtdal vanuit dalfsen

fietstochten door vechtdal vanuit dalfsen

Toerclub Dalfsen organiseert op de laatste zaterdag van de maand mei (31 mei) alweer voor de veertiende keer de Internationale Vechtdaltoer en tegelijkertijd de Vechtdalfietstocht. Twee fietstoertochten die door de Nederlandse Toer Fiets Unie beiden het kwaliteitspredicaat ‘2-sterrentocht’ hebben meegekregen. Dit houdt in dat er veel aandacht wordt besteed aan bijvoorbeeld de selectie en het pijlen van de routes en de veiligheid en verzorging onderweg.

Start- en eindpunt van de tochten over verschillende afstanden is Dalfsen. Bij de Internationale Vechtdaltoernooi kan gekozen worden voor een tocht over 125, 150 of 200 kilometer. Bij de Vechtdalfietstocht kan men kiezen voor 30, 45, 65 of 80 kilometer. Alle routes zijn duidelijk uitgepijld. De toerclub heeft onderweg een aantal verzorgingsposten ingericht. Drukke kruispunten worden zoveel mogelijk gemeden, maar daar waar er geen ontkomen aan is, staan verkeersregelaars. Voor de organisatie heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Ook staat een servicedienst stand-by.

Inschrijven voor de Internationale Vechtdaltoer kan voor de 125 kilometer tussen 7.00 en 10.00 uur en voor de 150 kilometer tussen 7.00 en 9.00 uur. De 200 kilometer rijders kunnen alleen starten tussen 7.00 en 8.00 uur. Inschrijven voor de Vechtdalfietstocht kan voor de 30, 45 en 65 kilometer tussen 9.00 en 14.00 uur. Voor de 80 kilometer kan tot 13.00 uur worden gestart.

De startlocatie is het clubgebouw van de Toerclub Dalfsen ‘Kadans’, gelegen aan de Brethouwerstraat 29 in Dalfsen. Hier is ruim voldoende gelegenheid om de auto te parkeren. Voor meer informatie kun je terecht bij Bert Lindeboom: 0529-431420 of toercommissie@toerclubdalfsen.com.

Lees ook

Feestelijke open dag ter ere van heropening Kerkhuus Heino

HEINO – Burgemeester Dadema verzorgt op vrijdag 24 september de officiële opening van het volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.