fanfare sint caecilia heeten op het water

De Fanfareweekenden in Giethoorn zijn begonnen. Muziek op de dorpsgrachten en bij horeca-gelegenheden, een atelierroute, live radio-opnames van RTV Oost, veel regen maar ook heel veel zonneschijn vormden afgelopen weekend de ingrediënten van een succesvolle aftrap van de Fanfareweekenden in Giethoorn. Muziekkorpsen uit Wesepe en Heeten maakten al in het eerste weekend hun opwachting.

Heel even leek Giethoorn afgelopen weekend op het Giethoorn van 1958, toen het dorp het toneel was van één van de meest succesvolle films in Nederland: Fanfare van Bert Haanstra. Het hele jaar vinden er talloze activiteiten in Giethoorn plaats om te vieren dat het precies vijftig jaar geleden is dat de film uitkwam. De film heeft veel betekend voor het toerisme naar Giethoorn.

Drie fanfares maakten afgelopen weekend hun opwachting. Na een muzikale opwarming op het water, hielden de Harmonie uit Wesepe en Fanfare Sint Caecilia uit Heeten een optreden op het vasteland bij meerdere horeca-zaken. Zaterdag trad de Harmonie uit Wesepe op. Zondag sloot de fanfare van Sint Caecilia het weekend af met een spetterend optreden bij Restaurant de Grachtenhof.

De komende drie weekenden zijn steeds andere horeca-zaken het toneel van een bruisend optreden van een fanfare. Na de drie optredens van afgelopen weekend laten op 24 en 25 mei, 31 mei en 1 juni en 7 en 8 juni andere fanfares hun kunsten zien. Bezoekers aan de Festivalweekenden kunnen middels stemkaarten de fanfares beoordelen. Uiteindelijk strijden de twee best beoordeelde muziekcorpsen in de finale op zaterdag 18 oktober om de felbegeerde Fanfarebokaal.

De groep uit Heeten leidt na het eerste weekend het klassement met een gemiddelde score van 8,3. De Harmonie uit Wesepe is na het eerste weekend uitgespeeld, want met een toch heel redelijke score van 7,5 en een derde plek zit een plaats bij de twee best beoordeelde muziekkorpsen er al niet meer in. Kijk voor meer dorpsavontuur, het programma en de achtergronden ook eens op staging2.filmfanfaregiethoorn.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.