extra duel moet vierde klasse h beslissen

Een beslissingswedstrijd is noodzakelijk om de kampioen in de vierde klasse H te beslissen. Op sportpark ‘de Pastoorsmoat’ in Haarle eindigde het duel tussen de plaatselijke sportvereniging en de bezoekers uit Overwetering in 2-5. Door die stand, geholpen door het verlies van Dieze West bij ZAC, eindigen Haarle en Overwetering gezamenlijk met 39 punten bovenaan. In een onderling duel zullen beide ploegen nu bepalen wie straks promoveert naar de derde klasse. Die wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld, vermoedelijk in Raalte.

In Haarle begon de thuisploeg donderdagmiddag voortvarend, maar wist zij het net niet te vinden. Enkele goede kansen werden verprutst, waardoor Overwetering beter in de wedstrijd kon komen. Na de stormloop van Haarle in het eerste kwartier herpakten de bezoekers zich duidelijk en dat resulteerde in een knappe 0-1 voorsprong in de 25e minuut. Tien minuten later vergrootte Overwetering de marge naar twee doelpunten verschil. Vlak voor rust dacht Haarle nog goede zaken te doen (1-2), maar een snelle tegengoal zorgde toch voor een veilige voorsprong voor Overwetering tijdens de thee: 1-3.

Na de rust zette Haarle alles op alles om alsnog op Hemelvaartsdag het kampioenschap te behalen. In de vijftigste minuut lukte het nog om de 2-3 op het scorebord aan te tekenen, maar daarna was het Overwetering dat de klok sloeg. Geholpen door een rode kaart aan de zijde van Haarle wisten de gasten uit Olst in het restant van de tweede helft eenvoudig uit te lopen naar 2-5. Een extra duel tussen Haarle en Overwetering moet nu de vierde klasse H beslissen. De winnaar is kampioen, de verliezer blijft met lege handen achter en wint zelfs geen plek in de nacompetitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.