en juist nu is het mooi voetbalweer

Commentaar – De voetbalcompetities zijn na dit weekend afgerond. Hier en daar wordt er door hogere teams nog gestreden voor promotie en degradatie. En het is begin mei, mooi weer om te voetballen…

In de discussie hoe je al die voetballers door het jaar weggezet krijgt op de aanwezige sportvelden in de regio, wordt er keer op keer gesproken over kunstgras. Nooit komt een verplaatsing van de competitieperiode aan de orde. En dat is gek. Want op kunstgras is het kloten voetballen en bijna nog erger: De wedstrijd gaat bij erbarmelijke weersomstandigheden gewoon door. Mag iedereen lekker thuis blijven op zo’n verregende diepvrieszondagmorgen, moet je uit tegen Heino gewoon aan de bak op dat ene kunstgrasveldje in de regio. Bah, niks aan.

Voordeel van kunstgras is dat je altijd kunt spelen, dat je er heel veel wedstrijden op weg kunt zetten, dat je er in de week ook volle bak op kunt trainen. Je kunt met weinig ruimte toe en geen gemeente die het veld kan verprutsen.

Nadeel is dat je er helemaal niet lekker op kunt spelen, dat je onvoorbereid bent qua schoeisel en dat je dus nare blessures op kunt lopen. Als gezegd: Nadeel is ook dat je met slecht weer moet voetballen. Hoe Spartaans ook, uiteindelijk willen we van onze sportieve gezondheid toch ook een prettig gevoel overhouden?

Kunstgras is daarom geen oplossing. Op andere delen van het jaar voetballen is de oplossing. Neem de mei- en junimaand. Kun je acht wedstrijden wegzetten met heel mooi weer. Gooi er in de winter dan wat weken uit en iedereen is gelukkig.

logo

In het commentaar geeft de redactie van Salland Centraal, iedere zondag om 11.30 uur, een visie op actuele zaken. We nodigen je uit te reageren op die visie, die overigens niet altijd redactiebreed unaniem wordt ondersteund.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.