dus confronteert kinderen met dode hoek

Chauffeursvereniging Drivers Uut Salland (DUS) heeft woensdagochtend bij de leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Bernadetteschool de dode hoek onder de aandacht gebracht. De kinderen kregen bij Café Bosgoed een korte film over de gevaren voorgeschoteld en mochten tevens zelf achter het stuur van een vrachtwagen kruipen.

Het bezoek van DUS aan Heeten maakt onderdeel uit van een tour langs een groot aantal basisscholen. “Wij gaan in totaal zes woensdagen op pad om scholen te bezoeken in de dorpen rond Raalte”, vertelt chauffeur Harold Scholtmeijer, die samen met de chauffeurs Roald ten Broeke en Dennis Scholtmeijer altijd van de partij is. “Verder gaat lerares Jessica Schutte altijd mee om de film – gemonteerd door Jan Groote Bromhaar – van commentaar te voorzien, want dat kunnen wij natuurlijk lang niet zo goed”, zegt Scholtmeijer met een glimlach.

Speciaal voor de scholentour stelt Kamphof Houttransport uit Heino elke woensdag een vrachtwagen beschikbaar. En daarnaast is ook Raamsman Transport Raalte regelmatig met een wagen van de partij. “Het is werkelijk fantastisch dat deze bedrijven hun vrachtwagens ter beschikking stellen. Puur en alleen omdat ze het belang van dit project inzien”, aldus Scholtmeijer, die namens DUS overigens geen bezoek brengt aan de scholen in Raalte. “De leerlingen uit Raalte worden uitgenodigd om op de ‘Transportdag’ te komen.”

Deze Transportdag wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door de chauffeursvereniging Drivers Uut Salland en wel op zaterdag 28 juni op het MBI-terrein in Raalte. “Wij als chauffeurs organiseren deze dag om mensen een beeld te geven met wat er allemaal in de transport afspeelt. Er zal op het terrein van maar liefst 50.000 vierkante meter de hele dag door van alles te zien en te doen zijn. Zo zullen verschillende dealers met materiaal komen, zodat je alles eens goed van dichtbij kunt bekijken. En er komt onder andere een goederen- en banenmarkt.”

Verder wordt tijdens de Transportdag de finale van het ‘NK behendigheid voor truck en bus’ gehouden, is er een heftruckcompetitie en nog veel meer vermaak voor de hele familie. Kijk voor meer informatie op staging2.transportdag.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.