dubbel handbalprogramma sharina van dort

Het bestuur van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft na lang beraad besloten om de dames eredivisie, waarvan ook GIBO Groep Kwiek uitmaakt, uit te breiden met een extra team. Dat extra team bestaat uit speelsters van de AA Drink HandbalAcademie, die ook gewoon mee mogen spelen voor hun eigen clubteam. De betrokken 25 speelsters hebben allemaal een ‘dubbele speelgerechtigdheid’ gekregen van het NHV.

Deelname van het talententeam wordt als een onmisbaar onderdeel beschouwd om de totale handbalsport naar een hoger niveau te tillen. Het is een effectieve koppeling tussen breedtesport (Leven Lang Sport), talentontwikkeling en topsport. Daarnaast wordt het als een prominente stap gezien in het streven talentvolle speelsters langer in Nederland te laten spelen. Kwiek-speelster Sharina van Dort is een van die talentvolle speelsters.

In de praktijk betekent de deelname van het AA Drink HandbalAcademie-team dat Sharina van Dort doordeweeks met dat team in de AFAB-eredivisie zal spelen, behalve wanneer dit team tegen Kwiek uitkomt. In dat geval speelt ze voor Kwiek. Dat geldt ook voor Kwiek-speelsters Lorén voor ’t Hekke en Myrthe Schoenaker, die vorige week zijn toegevoegd aan de academie. “Drie speelsters op een totale bezetting van 25 speelsters komen van Kwiek, daar mogen we als vereniging best trots op zijn”, aldus voorzitter Rene Schoenaker.

De talentvolle handbalsters moeten in de toekomst voor hoge klasseringen zorgen tijdens internationale toernooien van de nationale ploegen. Zij verblijven de hele week op Papendal en trainen daar dagelijks tweemaal onder leiding van de assistent bondscoach en haar trainersstaf. Met ingang van volgend seizoen spelen zij dus ook samen in de eredivisie, op doordeweekse dagen. Zo kunnen de speelsters in het weekend met hun eigen clubteam meespelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.