Home / archiefcentraal / dalfsen plaatst twee nieuwe hondentoiletten

dalfsen plaatst twee nieuwe hondentoiletten

Dalfsen is twee hondentoiletten rijker, en wel nabij de Bellingerweer en bij de GernerMarke ter hoogte van de rotonde met de Langkamp. De toiletten zijn een soort van zuiltjes waar de hondenpoep ingegooid kan worden. Het wordt verwacht dat iedere hondenbezitter bij het uitlaten van de hond voortaan een schepje meeneemt, en daarna de poep in de toiletten deponeert. De klep is gemakkelijk te openen met een voetpedaal.

Een aantal jaar geleden zijn er in Nieuwleusen ook al soortgelijke hondentoiletten geplaatst en de ervaring is dat er heel goed gebruik van wordt gemaakt. De gemeente Dalfsen heeft daarop besloten om meerdere toiletten te plaatsen in onder andere Lemelerveld, Nieuwleusen en Dalfsen. De precieze plaats van de nieuwe toiletten staat nog niet vast. Bij positieve reacties heeft de gemeente meerdere toiletplaatsen in de planning.

Lees ook

Organisatie Sukerbietenfeest is er, in afwachting van vergunning, klaar voor

LEMELERVELD – Stichting Festiviteiten Lemelerveld, de organisatie van het Sukerbietenfeest, hoopt op een vergunning. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.