cult 2008 langs kanaal de moeite waard

Voor de vijfde maal in successie wordt komend weekeinde Cult Raalte georganiseerd. De manifestatie staat dit jaar volledig in het teken van het jubileumjaar van het Overijssels Kanaal. Sectie drie van het Overijssels Kanaal tussen Lemelerveld en Deventer bestaat dit jaar namelijk 150 jaar. Alle kunstuitingen en activiteiten van Cult 2008 spitsen zich dan ook toe op het kanaal.

Het expositiegebied strekt zich uit van de voormalige betonfabriek MBI tot en met de Mensinkbrug in Heeten. Vele beeldende kunstenaars hebben een eigen plekje toegewezen gekregen langs het kanaal. Daarnaast zullen tien installatiekunstenaars een bijzonder stempel op dit jaarlijks terugkerende evenement drukken. Deze installaties zullen gedurende een langere periode in of bij het kanaal aanwezig blijven, zodat er een permanente kunstroute ontstaat.

Het gebouw naast de Welkoop in Raalte is komend weekeinde de centrale locatie voor kunstschilders, maar het hele kanaal is absoluut de moeite waard. Dat bleek donderdagochtend al toen wij zelf een aantal plaatsen van de kunstroute bezochten. Sommige installatiekunstenaars waren nog druk aan het opbouwen, sommige blijvende kunstwerken zijn inmiddels al volledig geïnstalleerd. Een wandeling of fietstocht langs het kanaal is de komende dagen zeker de moeite waard.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.