Home / archiefcentraal / consument wil meer invloed op nieuwbouw

consument wil meer invloed op nieuwbouw

Bij de realisatie van bouwprojecten komt steeds meer kijken. De woonconsument wil allang niet meer alleen kunnen kiezen uit de kleur van de keuken en de tegels, maar wil ook invloed op de indeling van de woning, de uitstraling van de woning en zelfs de woonomgeving. Daarnaast is er een groeiende groep mensen die het liefst zelf aan de slag gaat.

Mede daarom worden gemeenten en woningcorporaties woensdag 21 mei in het provinciehuis in Zwolle geïnformeerd over de mogelijkheden van het zogenaamde Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) bij bouwprojecten. Het handboek wordt door gedeputeerde Theo Rietkerk uitgereikt.

CPO staat volop in de belangstelling. In diverse Overijsselse gemeenten zijn al initiatieven genomen of staan initiatieven op stapel. CPO biedt een meerwaarde voor de bewoners zelf, voor de buurt en de wijk, soms zelfs voor een hele gemeenschap. Tijdens de studieochtend worden de ‘ins en outs’ van CPO vanuit diverse invalshoeken belicht.

Het CPO is een vorm waarin een groep woningzoekenden samen een woonproject realiseren. Het handboek laat voorbeelden zien waarbij dit opdrachtgeverschap vorm gegeven wordt. Voor gemeenten is deze aanpak anders dan reguliere projectontwikkeling. Het handboek is dan ook bedoeld ter inspiratie voor gemeenten en woningcorporaties.

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.