code droog van kracht dus pas op met vuur

In Salland is sinds vrijdagmiddag 15.00 uur ‘code droog’ van kracht. Dat betekent dat er in deze regio geen open vuur mag worden gestookt. De brandweer heeft de code ingesteld, omdat het al geruime tijd droog is. Ook houdt de brandweer grote natuurgebieden in de provincie vanuit de lucht in de gaten.

Barbecuen in de eigen tuin mag wel, maar in het park bijvoorbeeld is het verboden. Een kleine vuurkorf in de eigen tuin mag ook, net als tuinfakkels. Volgens NOS-teletekst is roken in de natuur zelfs verboden.

Het warme en zonnige weer houdt volgens het KNMI voorlopig nog wel aan. Ook volgende week verandert er weinig, al wordt de lucht later in de week wel vochtiger. In de eerste tien dagen van mei is nog nooit zoveel zon gemeten. Ook het temperatuurgemiddelde zit in de top tien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.