bewoners franciscushof naar brinkgreven

De zoektocht van de Zwolse Poort naar tijdelijke huisvesting voor haar cliënten is voltooid. De huidige bewoners van de locatie Franciscushof in Raalte gaan vanaf half september 2008 tijdelijk naar het Brinkgreven-terrein van Adhesie in Deventer.

Voor de Zwolse Poort zijn de afgelopen tijd diverse opties de revue gepasseerd, waaronder de leegstaande IJsselgouwe aan de Dorpsstraat in Heeten. Maar daar gaan de cliënten dus niet naartoe. “Dat proces voor de IJsselgouwe is vanwege de tijdsdruk wel bij de gemeente in gang gezet, maar een definitieve beslissing was nog niet genomen”, vertelt Anita Janssen van de Zwolse Poort, die verder laat weten dat de beslissing voor het tijdelijke onderkomen langer op zich heeft laten wachten dan gehoopt.

De Zwolse Poort zit middenin een fusie met Adhesie en RIAGGz over de IJssel. Dat er ruimte is op het terrein van een fusiepartner is voor Zwolse Poort daarom een gelukkige uitkomst. In totaal gaan zo’n veertig cliënten naar Deventer. Ongeveer de helft komt uiteindelijk aan de Hagenvoordestraat in de Zwolse wijk Stadshagen te wonen. Een ander deel gaat in het voorjaar van 2009 naar het nieuwbouwproject aan de Grasdorpstraat in Zwolle.

Op 31 maart 2009 moet de sloop van de gebouwen op de locatie Franciscushof in Raalte voltooid zijn. De grond wordt dan schoon opgeleverd aan de gemeente Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.