Home / archiefcentraal / bestuur van de joetse trekt stekker eruit

bestuur van de joetse trekt stekker eruit

Financiële problemen en een afnemend aantal gebruikers hebben het bestuur van De Joetse, in goed overleg met de gemeente Raalte (eigenaar van het pand aan de Marktstraat), doen besluiten om uiterlijk 1 juli 2009 een punt te zetten achter de activiteiten.

Door verhuur van een groot deel van de benedenverdieping van het gebouw aan de Stichting Zozijn heeft het stichtingsbestuur van het gemeenschapscentrum het exploitatietekort enigszins weten te beperken. Maar naar de toekomst zijn er geen garanties en resteert er nog altijd een zodanig tekort waardoor het eigen vermogen zienderogen opraakt. De overweging van de gemeente Raalte om het eigendom van het pand af te stoten, heeft het besluitvormingsproces van het bestuur versneld. Daarbij speelt ook dat de gemeente jaarlijks middels subsidie bijna de volledige huur compenseert.

Het bestuur van De Joetse heeft de gebruikers en personeel op de hoogte gebracht van het genomen besluit. Voor de huidige gebruikers van het centrum zullen gemeente en stichtingsbestuur gezamenlijk naar oplossingen zoeken. Op de eerste plaats wordt hierbij gekeken naar mogelijkheden om de activiteiten onder te brengen in het Raalter Kulturhus.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.