becks motoren kan weer geen potten breken

Met een twaalfde plaats voor Jarno Jonker en een 22e plaats voor Boy Beck hebben de coureurs van Becks Motoren Wijhe zich niet in de kijker kunnen rijden tijdens het Ducati-weekend op het circuit van Assen. Opnieuw geen sterk optreden voor de renstal uit Wijhe, in dit toch al wisselvallige seizoen. Net als tijdens eerdere weekeinden ging het ook dit keer al mis tijdens de training. En dat zorgde voor een flinke deuk in het zelfvertrouwen.

Op zondag leek alles aanvankelijk toch goed te gaan. Jonker had wonder boven wonder nog een vijfde trainingstijd weten neer te zetten, terwijl Boy Beck op een zeer verdienstelijke zestiende plek stond in een veld van 34 coureurs. “Bij de start ging alles gelukkig nog goed”, zegt teammanager Jan Beck. “Jarno kwam echter niet bij de eerste tien coureurs door en Boy zat toen al boven de twintigste plek”, blikt Beck terug op een verloren race.

De supersnelle Deen Torben Stieg Nielsen op een BSA Goldstar bleek na de eerste ronde, in een wedstrijd die in regenachtige omstandigheden werd verreden, al een grote voorsprong te hebben. “Het leek erop dat hij de Hollanders flink de oren zou wassen in de regen. Wij konden geen rol van betekenis spelen, beide motoren voelden niet goed aan en gleden aan alle kanten. Jonker en Beck hebben de hele race maar op ‘safe’ gereden.”

Stieg Nielsen wist de race op het circuit van Assen uiteindelijk niet te winnen. De Nederlander Niek Leeuwens naderde hem met grote stappen en passeerde, na eerst diverse landgenoten achter zich te hebben gelaten, ook de rappe Deen. Een prachtig resultaat voor de coureur uit Heerde. “Voor ons was het uiteraard weer een teleurstellend weekend, maar gelukkig is alles heel gebleven. We zijn druk bezig ons te prepareren voor de volgende wedstrijd, in Oostende.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.