Home / archiefcentraal / aantal korhoenders weer verder gedaald

aantal korhoenders weer verder gedaald

Het aantal korhoenders op de Sallandse Heuvelrug is wederom verder gedaald. Uit telling blijkt dat er op dit moment nog twaalf korhoenders in het gebied leven. Dat is bijna twee maal zo weinig dan dat in 2006 het geval was. Zo slecht als in 2002 is het echter nog niet, toen meldde Staatsbosbeheer met een aantal van acht korhoenders een historisch dieptepunt.

Ondanks dat Staatsbosbeheer en onderzoeksbureau Alterra de korhoenderpopulatie op de Sallandse Heuvelrug stabiel noemen, lijkt de populatie toch erg kwetsbaar. De natuurorganisaties moeten hun heidebeheer daarom nog beter afstemmen op de behoeftes van het korhoen. Ook andere vogels die op de grond broeden, zoals de nachtzwaluw, profiteren daarvan.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.