wasplein raalte noord krijgt snel gestalte

De bouw van Wasplein Raalte Noord vordert in hoog tempo. Inmiddels is het beton gestort en zijn de drie wasboxen geplaatst. Woensdag wordt er begonnen met de staalconstructie van de washal, waar de moderne rollover in komt te hangen. “Met de bouw gaat het inderdaad dus de goede kant op”, stellen initatiefnemers Paul Hofstede en Ruud Oude Essink Nijhuis. “Zoals het er nu naar uit ziet is de wasstraat begin juni klaar.”

De nieuwe Raalter wasstraat wordt gebouwd naast het Texaco-tankstation aan de Weidelaan in Raalte Noord. De focus ligt volledig op bewoners van Raalte Noord en het doorgaand verkeer van de N35 en N348. Zij kunnen volgens het zelfservice-principe goedkoop een wasbeurt draaien. “Speciaal voor de automobilist die no-nonsense gewoon goed schoon wil rijden, maar verder eigenlijk niets bijzonders wil. En omdat we geen personeel nodig hebben kunnen we wassingen tegen een lage prijs aanbieden.”

Wasplein Raalte Noord, zoals de wasstraat van Hofstede en Oude Essink Nijhuis gaat heten, krijgt drie moderne wasboxen. Waar vele wasboxen maar vijf wasprogrammaás hebben, zijn deze boxen uitgerust met een extra inschuimprogramma. Met dit programma zeep je de hele auto in voordat je met de borstel gaat wassen. Tevens is er een speciaal afspoelprogramma met zogenaamd osmosewater. “Dat zorgt voor vlekvrije droging, waardoor zemen niet meer noodzakelijk is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.