waardig afscheid voor sip lubbers in olst

In het Holstohus in Olst is gisteravond tijdens een bijeenkomst stil gestaan bij het feit dat Sip Lubbers stopt als correspondent bij de Stentor, Huis-aan-Huis en de Reklamix. De koninklijke muziekvereniging Apollo bracht enkele nummers ten gehore, waarop Sip en zijn vrouw Kyna heerlijk konden dansen. En verder bracht onder andere Gerhard Aberson een woord van dank uit.

Als Groninger, werkzaam in de zorg, kwam Sip begin jaren ’80 naar Olst en ging in 1983 als correspondent voor het Sallands Dagblad werken. Hij ontpopte zich al snel tot een dorpsfiguur. Op z’n racefiets door het dorp, op weg naar het nieuws en altijd in karakteristieke pose met kladblok, pijp en soms een hoed. Maar nu, na ruim 25 jaar correspondent te zijn geweest, vindt Sip het mooi geweest. Het is tijd om te genieten in Spanje en van zijn kleinkinderen in Nederland.

Naast een cadeau in een envelop, ontving Sip van Herensociëteit (voorheen de Nut’s Neut) een ‘Sip Bokaal’. De foto’s die Sip in zijn periode als correspondent allemaal heeft gemaakt, zijn gisteren officieel overhandigd aan ‘Stichting Olster Erfgoed’. Al met al een prachtige avond voor Sip Lubbers. “Een avond om nog eens aan terug te denken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.